arteVelum
Terug naar overzicht

Vouwgordijn afsluitend

Vouwgordijnen, ook voor volledige afscherming

Vouwgordijnen in overgordijnstof, al dan niet gevoerd, bieden een goede afscherming en warmtewering. De eigenschappen van dunnere stoffen kunnen we door het gebruik van een voering aanpassen om ook deze goed verduisterend, warmtewerend of afschermend te maken. Kleine lichtlekjes zijn vaak wel onvermijdelijk door de stikgaatjes, een verduisterend rolgordijn of overgordijn is dan nog net iets effectiever. In elk geval kan een afsluitend vouwgordijn de functie van overgordijnen prima invullen, en kan het ook heel goed met overgordijnen gecombineerd worden. Bijvoorbeeld in een landelijke woning waar kleinere ramen aan de voorzijde van vouwgordijnen voorzien worden en gecombineerd met overgordijnen aan het grotere raam aan de achterzijde.

Verduistering

Mits het gebruik van een voering is een vouwgordijn behoorlijk goed verduisterend. Voldoende overlap met het raam is nodig om indirect licht langs de zijkant te voorkomen. De stikgaatjes bij de baleinen zijn vaak wel zichtbaar bij fel zonlicht.

Isolatiewaarde

Afsluitende vouwgordijnen zijn ook behoorlijk isolerend, zeker wanneer ze voorzien zijn van een thermische of verduisterende voering. Een goede overlap met het raam is nodig om lichtlekken en luchtstromingen te beperken.

Privacy

Met een afsluitende stof kan de privacy overdag en 's avonds gegarandeerd worden. Hoewel effectief, zijn er meer flexibele oplossingen zoals jaloezieën die overdag meer contact met de buitenwereld toelaten en toch de privacy garanderen.

Gerelateerde producten

U bent waarschijnlijk ook geïnteresseerd in

Realisaties

Deze realisaties maakten gebruik van dit product

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons
arteVelum

Open di - do - vr - za 10u tot 17u
zo, ma en wo gesloten

Nieuwsbrief
Contactgegevens

arteVelum Malle

Antwerpsesteenweg 18/1
2390 Oostmalle

malle@artevelum.eu

+32 (0) 3 366 59 12

arteVelum Poppel

Goirleweg 5
2382 Poppel

poppel@artevelum.eu

+32 (0) 14 65 64 32

© 2022 arteVelum

Privacy Policy | Algemene voorwaarden