arteVelum
Terug naar overzicht

Verduisterende rolgordijnen

Klein maar krachtig

Rolgordijnen met een verduisterend doek bieden een zeer goede afscherming. Warmte en koude, inkijk, licht, het wordt allemaal goed maar ook vrij drastisch tegengehouden door verduisterende rolgordijnen. In sommige situaties is het misschien niet prettig om samen met de inkijk, ook meteen je daglicht tegen te houden. In dat geval is een veelzijdiger product zoals jaloezieën wellicht beter geschikt, of een combinatie van meerdere producten zoals een transparant rolgordijn en een verduisterend overgordijn die de verschillende taken onder elkaar verdelen.

Verduistering

De doeken van verduisterende rolgordijnen zijn voorzien van een extra laagje, een coating die alle licht tegenhoudt, ook in de lichte kleuren. We voorzien bij het opnemen van de maten ook voldoende overlap om lichtlekkage langs de zijkanten te minimaliseren. Desnoods voorzien we het verduisterend rolgordijn van zijgeleidingsprofielen die ook dit laatste indirect licht langs de zijkant elimineren. De ramen en verluchtingsroosters moeten in dat geval wel steeds gesloten blijven omdat anders het doek uit de geleiders gedrukt kan worden. Het laat geen licht en dus ook geen lucht door, en gedraagt zich als een groot zeil als er wind op staat. Overgordijnen kunnen ook het indirect licht opvangen, op een elegantere manier dan de nogal functioneel ogende zijgeleidingsprofielen, en laten nog een beetje verluchting toe.

Isolatiewaarde

De gecoate doeken zijn vrij dik, geleiden warmte en koude niet goed en zijn ook luchtdicht waardoor ze een zeer goede isolerende waarde hebben. Een ruime overlap met de raamopening of kozijn houden de koude en warmte achter het doek, en beheersen zo mee de temperatuur in de kamer.

Privacy

De verduisterende doeken houden uiteraard ook de inkijk tegen. Gebruikers houden ze overdag vaak wel open om toch wat daglicht toe te laten, en op dat moment bieden ze weinig bescherming tegen inkijk. Om meerdere privacysituaties in te vullen zijn meer veelzijdige raamdecoratiesystemen zoals jaloezieën of een combinatie van meerdere systemen beter geschikt.

Gerelateerde producten

U bent waarschijnlijk ook geïnteresseerd in

Realisaties

Deze realisaties maakten gebruik van dit product

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons
arteVelum

Open di - do - vr - za 10u tot 17u
zo, ma en wo gesloten

Nieuwsbrief
Contactgegevens

arteVelum Malle

Antwerpsesteenweg 18/1
2390 Oostmalle

malle@artevelum.eu

+32 (0) 3 366 59 12

arteVelum Poppel

Goirleweg 5
2382 Poppel

poppel@artevelum.eu

+32 (0) 14 65 64 32

© 2022 arteVelum

Privacy Policy | Algemene voorwaarden