arteVelum
Terug naar overzicht

Overgordijnen

Textiel, puur en onversneden

Overgordijnen zijn de oudste vorm van raamdecoratie. Het aanbod in samenstellingen, diktes, weeftechnieken, kleuren en patronen is haast eindeloos, bij elke collectievoorstelling krijgen we weer vernieuwingen te zien. De textielindustrie is een van de oudste nijverheidstakken waarin elke regio vroeger haar eigen specialisaties had. Die enorme rijkdom vindt u bij ons terug in de collectie van duizenden stalen, laat u verwonderen, en door ons begeleiden, samen vinden we de perfecte stof.

Verduistering

In het enorme aanbod van overgordijnstoffen zijn er ook heel wat stoffen die uitermate geschikte zijn om licht en warmte buiten te houden. Textiel dat voldoende dicht geweven is of van dik garen gemaakt zal van zichzelf al behoorlijk afschermen. Indien nodig voorzien we een extra thermische of verduisterende voering om ze de eigenschappen van de eigenlijke gordijnstof aan te passen. Voor een goede afscherming dient er ook wel gelet worden op de plaatsing, lengte en gebruikte plooi. De populaire golfplooi is bijvoorbeeld minder goed verduisterend omdat er bovenaan nog indirect licht kan lekken.

Isolatiewaarde

Naast licht kunnen overgordijnen, al dan niet voorzien van een voering, voor een extra isolerende laag zorgen voor uw woning. Zowel de koude in de winter als de warmte in de zomer kunnen effectief geweerd worden, wat het binnenklimaat op een milieuvriendelijke manier verbetert.

Privacy

Afhankelijk van de dikte en weefdichtheid van de stof kunnen overgordijnen zowel overdag als 's avonds de privacy garanderen. Ze zijn wel iets minder flexibel dan raamdecoratieproducten met variabele instelling, zoals jaloezieën.

Gerelateerde producten

U bent waarschijnlijk ook geïnteresseerd in

Realisaties

Deze realisaties maakten gebruik van dit product

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons
arteVelum

Open di - do - vr - za 10u tot 17u
zo, ma en wo gesloten

Nieuwsbrief
Contactgegevens

arteVelum Malle

Antwerpsesteenweg 18/1
2390 Oostmalle

malle@artevelum.eu

+32 (0) 3 366 59 12

arteVelum Poppel

Goirleweg 5
2382 Poppel

poppel@artevelum.eu

+32 (0) 14 65 64 32

© 2022 arteVelum

Privacy Policy | Algemene voorwaarden