arteVelum
Terug naar overzicht

Plissés en duettes

Productinformatie

Geplooid textiel
Voor de francofielen is het al duidelijk, plissés bestaan uit een textiel dat in harmonicavorm geplooid is. Het doek kan zich vrij ver uitstrekken in neergelaten toestand en plooit zich in opgehaalde toestand samen tot een compact pakketje. De duette, ook voorzien van een slimme naamkeuze, wordt gemaakt uit een dubbel geplisseerd doek, waardoor een honingraatvormig kokertje ontstaat dat zich net zoals de plissé laat openplooien of samenvouwen.

Plissé
De plissés zijn het meest compact. Omdat het uit een enkel textiel bestaat is er een grote variatie aan doeken, prints, weefstructuren en 3D-texturen mogelijk. Een nadeel van plissédoeken is wel dat het geperforeerd is voor de ophaalkoorden, en die gaatjes vallen wel wat op als er direct daglicht op staat, en verminderen ook het verduisterende effect.

Duettes
In de collecties van de duettes zit iets minder variatie door het complexe productieproces. Recent zijn er wel mooie linnenstructuren in bijgekomen die een veel warmere uitstraling hebben dan de oorspronkelijke wat vlakkere duettedoeken. Doordat de duettes uit kokertjes bestaan zijn de ophaalkoorden verborgen tussen de 2 textiellagen. Er zijn dus geen gaatjes zichtbaar en de doeken kunnen door gebruik te maken van een aluminium coating in de kokertjes ook erg verduisterend en isolerend gemaakt worden. Met duettes kan u zelfs de isolatiewaarde van enkel glas verhogen tot die van dubbel glas door er een duette voor te plaatsen!

Speciale varianten
Het geplisseerde doek van plissés en duettes zorgt ook voor de nodige flexibiliteit voor speciale toepassingen. Speciale vormen, lichtstraten, topdown bottom up systemen zijn allemaal mogelijk 

ONS AANBOD

Ons aanbod plissés en duettes

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons
arteVelum

Open di - do - vr - za 10u tot 17u
zo, ma en wo gesloten

Nieuwsbrief
Contactgegevens

arteVelum Malle

Antwerpsesteenweg 18/1
2390 Oostmalle

malle@artevelum.eu

+32 (0) 3 366 59 12

arteVelum Poppel

Goirleweg 5
2382 Poppel

poppel@artevelum.eu

+32 (0) 14 65 64 32

© 2022 arteVelum

Privacy Policy | Algemene voorwaarden