arteVelum

Omschrijving

Zonwerend vermogen
De toetreding van zonne-energie in een ruimte wordt uitgedrukt in de G-waarde, wat voor de leek omschreven kan worden als de gevoelswaarde van het deel van de invallende zonne-energie dat effectief in de ruimte terecht komt. Dit is een complex samenspel van eigenschappen van glas en zonweringsdoek, maar door de band genomen kan je voor een buitenscreen stellen dat slechts 12 tot 18% van de invallende zonne-energie de ruimte kan opwarmen. Dat scheelt al gauw tot 6° graden op een zonnige dag. Ook UV-straling, die voor verkleuring en veroudering van de materialen in huis zorgt, wordt nagenoeg volledig weggefilterd. Indien de zonwering dicht gaat zodra de zon op de ramen staat, en verder ook alle ramen en deuren hermetisch gesloten blijven (anders stroomt de warme buitenlucht gewoon binnen en warmt het, ondanks de illusie van verkoeling die het briesje meebrengt, binnen de kortste keren op tot de buitentemperatuur) kan u zelfs op de warmste dagen de temperatuur binnen beheersen. Goed verluchten tijdens de nacht, zodra de buitentemperatuur lager is geworden dan de binnentemperatuur, laat dan toe om tijdens hittegolven het binnenklimaat aangenaam te houden.

In weer en wind
Buitenscreens zijn er windvaste en niet-windvaste varianten. Hoewel iets duurder gebruiken wij bijna uitsluitend windvaste screens.Bij deze screens zit niet alleen het onderprofiel maar het volledige doek in de zijgeleiders opgespannen. Hierdoor kunnen ze tot vrij sterke windkrachten gebruikt worden zonder schade. Dat de hermetische afsluiting die door de ingespannen doeken ervoor zorgt dat de screens ook als insectenwering kunnen gebruikt worden is mooi meegenomen.

Automatisering
Een buitenzonwering is maar zo effectief als de tijdige inzet ervan. Om menselijke vergetelheid uit te sluiten bieden wij graag in optie een zonnesensor mee aan. Deze stuurt de screens automatisch naar beneden als de zonnesterkte de vooringestelde waarde overschrijdt. De speciale meegeleverde afstandsbediening maakt het mogelijk om de zonnefunctie uit te schakelen op momenten dat deze niet wenselijk is. Omdat de zonwering met deze sensor volautomatisch haar werk kan doen, ook in uw afwezigheid, combineren we deze liefst met een windsensor die de zonwering automatisch binnenhaalt bij sterke wind. Zelfs een zwaar onweer hoeft volautomatisch gebruik van de screens dan niet te verhinderen.

Lichtdoorlatend

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard

isolering

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard

duurzaam

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard

Gerelateerde producten

U bent waarschijnlijk ook geïnteresseerd in

Realisaties

Deze realisaties maakten gebruik van dit product

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons
arteVelum

Open di - do - vr - za 10u tot 17u
zo, ma en wo gesloten

Nieuwsbrief
Contactgegevens

arteVelum Malle

Antwerpsesteenweg 18/1
2390 Oostmalle

malle@artevelum.eu

+32 (0) 3 366 59 12

arteVelum Poppel

Goirleweg 5
2382 Poppel

poppel@artevelum.eu

+32 (0) 14 65 64 32

© 2022 arteVelum

Privacy Policy | Algemene voorwaarden