arteVelum
Terug naar overzicht

Vouwgordijnen

Opgevouwen staat netjes

Het principe

Vouwgordijnen bestaan uit een gordijnstof waarin horizontale metalen staafjes of baleinen verwerkt zijn op regelmatige tussenafstanden. Door middel van een ophaalmechanisme met ketting of elektrisch worden de koordjes die aan die baleinen bevestigd zijn opgehaald en vouwt de stof zich netjes op tot een opgehaald pakket. Zo kan je toch nog voor een mooie gordijnstof kiezen zonder meteen voor gewone gordijnen te kiezen waar niet altijd de ruimte voor is, of die niet passen bij de vorm of grootte van het raam.

Transparant
Met een transparante stof zorgen vouwgordijnen voor een eigentijds alternatief voor de klassieke glasgordijnen. Ze zorgen overdag voor privacy en lichtfiltering. 's Avonds laten ze wel inkijk toe, daarvoor worden ze dan vaak gecombineerd met overgordijnen. In tegenstelling tot andere raamdecoratieoplossingen zoals rolgordijnen of duettes, kunnen vouwgordijnen in transparante stoffen doorgaans wel zelf gewassen worden. 

Of als overgordijn
Bij sommige ramen is er geen parkeerplaats voor overgordijnen. Ook de vorm of positie van het raam kan er voor zorgen dat overgordijnen niet echt een ideale oplossing zijn. Met vouwgordijnen in een afsluitende stof kan je alsnog met een mooi textiel voor een eigentijdse afscherming zorgen. Ook de combinatie met overgordijnen in dezelfde stof bij de grotere ramen in de kamer is prima mogelijk. Dan zoeken we de eenheid in het materiaal, en passen we de verschijningsvorm aan aan de specifieke eigenschappen van het raam.

ONS AANBOD

Ons aanbod vouwgordijnen

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons
arteVelum

Open di - do - vr - za 10u tot 17u
zo, ma en wo gesloten

Nieuwsbrief
Contactgegevens

arteVelum Malle

Antwerpsesteenweg 18/1
2390 Oostmalle

malle@artevelum.eu

+32 (0) 3 366 59 12

arteVelum Poppel

Goirleweg 5
2382 Poppel

poppel@artevelum.eu

+32 (0) 14 65 64 32

© 2022 arteVelum

Privacy Policy | Algemene voorwaarden