arteVelum
Terug naar overzicht

Stoffen paneelgordijnen

Eigentijdse vitrage

Voor de panelen in gordijnstof worden vaak hetzelfde soort stoffen gebruikt als voor vouwgordijnen. In transparante stof vormen ze een eenvoudige en strakke oplossing voor lichtfiltering en privacy. Ze worden bovenaan met klittenband op het ophangsysteem geplakt, een aluminium onderlat trekt de panelen strak. Decoratieve panelen om ze beter te laten aansluiten bij vouwgordijnen zijn ook mogelijk, en voor de wat grotere panelen zorgen de baleinen voor een strakker resultaat. Bij draaikiepramen is een enkel paneel dat op de raamvleugel wordt gemonteerd een oplossing voor elke ruimte, zonder verlies aan functionaliteit van de ramen.

Verduistering

Paneelgordijnen hangen vaak ook overdag voor het raam, en worden meestal met transparante stoffen gemaakt. Deze zijn nauwelijks verduisterend. Mits voldoende parkeerruimte naast de ramen kunnen we ook panelen in meer afsluitende stoffen maken die dan als overgordijn worden gebruikt. 

Isolatiewaarde

Doorgaans worden panelen van lichte stoffen gemaakt, die geen erg grote isolerende waarde hebben. Ze voorkomen wel luchtstromen en hebben zo toch een isolerend effect.

Privacy

Panelen in transparante stoffen hangen overdag deels of volledig voor het raam, en laten wel doorzicht naar buiten toe maar geen inkijk. Ze laten ook prettig veel licht door. 's Avonds keert de zichtrichting echter om en is er wel veel inkijk mogelijk, paneelgordijnen worden dan ook vaak gecombineerd met overgordijnen of andere raamdecoratieoplossingen die de privacy 's avonds garanderen.

Gerelateerde producten

U bent waarschijnlijk ook geïnteresseerd in

Realisaties

Deze realisaties maakten gebruik van dit product

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons
arteVelum

Open di - do - vr - za 10u tot 17u
zo, ma en wo gesloten

Nieuwsbrief
Contactgegevens

arteVelum Malle

Antwerpsesteenweg 18/1
2390 Oostmalle

malle@artevelum.eu

+32 (0) 3 366 59 12

arteVelum Poppel

Goirleweg 5
2382 Poppel

poppel@artevelum.eu

+32 (0) 14 65 64 32

© 2022 arteVelum

Privacy Policy | Algemene voorwaarden