arteVelum
Terug naar overzicht

Binnenscreens

Strakke eenvoud

Minimalisme troef
Rolgordijnen zijn een van de meest eenvoudige vormen van raamdecoratie, een strak doek wordt op een buis opgerold. In opgerolde toestand is het rolgordijn nauwelijks aanwezig, een ideale oplossing dus voor interieurs waar de minimalistische insteek weinig ruimte laat voor klassieke gordijnen.

Kies het juiste doek
Voor het gebruik als thermische zonwering kiezen we bij rolgordijnen voor screendoeken. Deze zijn in samenstelling en weefstructuur heel gelijkaardig aan de doeken van buitenscreens, ze zijn wat minder zwaar en bestaan in verschillende openheidsfactoren om een goed evenwicht tussen zonwering en doorzicht te bereiken. Voor een nog beter zonwerend effect zijn er doeken met een aluminiumcoating. Door de hoge weerkaatsende capaciteit kunnen deze doeken in combinatie met recent glas een zonwerend effect halen dat dat van buitenzonwering benadert. Een ideale oplossing dus indien architectuur, raamsituatie, wind of budgetbeperking een buitenzonweringsoplossing in de weg staan.

Even technisch
Rolgordijnen worden doorgaans met een kettingmechanisme bediend. Tegenwoordig kunnen ook hele grote raampartijen met een rolgordijn uit 1 stuk aangekleed worden, elektrische bediening is dan wel noodzakelijk. Als u meerdere kleinere ramen heeft kan het ook gewoon een erg comfortverhogend zijn om ze ook dan van elektrische bediening met afstandsbediening of app te voorzien. Ze kunnen dan automatisch op vaste tijdstippen bediend worden en u hoeft ook niet de ronde van het huis te maken om alles te openen of te sluiten. Bij rolgordijnen is de meerprijs van elektrische bediening relatief klein, en de nieuwe batterijoplossingen elimineren ook de nood aan bekabeling. Voor optimale zonwering is een zonnesensor die de de rolgordijnen automatisch sluit als de zontoetreding de ingestelde drempel overschrijdt een must!

ONS AANBOD

Ons aanbod rolgordijnen

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons
arteVelum

Open di - do - vr - za 10u tot 17u
zo, ma en wo gesloten

Nieuwsbrief
Contactgegevens

arteVelum Malle

Antwerpsesteenweg 18/1
2390 Oostmalle

malle@artevelum.eu

+32 (0) 3 366 59 12

arteVelum Poppel

Goirleweg 5
2382 Poppel

poppel@artevelum.eu

+32 (0) 14 65 64 32

© 2022 arteVelum

Privacy Policy | Algemene voorwaarden